تعطیلات تابستانی در دانشگاه‌های جهان چقدر است؟ (94/4/17)

ایران کنفرانس

تعطیلات تابستانی در دانشگاه‌های جهان چقدر است؟

تابستان و فصل فراغت که فرامی‌رسد، چگونگی گذران این ثانیه‌های باارزش، توسط دانشجویان و دانش آموزان، به بحث روز برخی محافل مبدل می‌شود. این که 3 ماه بخش عمده‌ای از فکر و انرژی جوانان بدون استفاده باقی بماند، اتفاق خوشایندی برای کشور محسوب نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حالا که نیمسال دوم تحصیلی هم تمام‌شده، بیشتر مراکز آموزش عالی 3 ماه تعطیلی برای دانشجویان خود در نظر گرفته‌اند. درواقع تعطیلات تابستانی دانشجو و دانش آموز نمی‌شناسد و برنامه‌ای است که همه به نحوی از آن پیروی می‌کنند. جدای از گرفتن ترم تابستانی برای میان‌بر زودتر رسیدن به پایان سال تحصیلی، راه‌حل‌های زیادی برای گذراندن 3 ماه تعطیلی وجود ندارد. در این گزارش سعی داریم میزان تعطیلات بین دو ترم دانشجویان را در برخی کشورهای جهان بررسی کنیم و همچنین به آسیب‌شناسی تعطیلات تابستانی برای دانشجویان کشورمان بپردازیم.

تابستان و فصل فراغت که فرامی‌رسد، چگونگی گذران این ثانیه‌های باارزش، توسط دانشجویان و دانش آموزان، به بحث روز برخی محافل مبدل می‌گردد.اینکه 3 ماه تمام بخش عمده‌ای از فکر و انرژی نیروی جوان بدون استفاده باقی بماند، اتفاق خوشایندی برای کشور محسوب نمی‌شود. شاید زمزمه همین جملات در آغاز انقلاب از زبان مسئولین بود که آن‌ها را در برابر وضعیت اوقات فراغت جوانان حساس کرد.

یکی از راهکارهای مسئولان فرهنگی و تربیتی کشور در مقابله با تهاجم فرهنگی، طرح‌های مربوط به پر کردن اوقات فراغت محصلان بود؛ زیرا به‌زعم آن‌ها، بخش عمده توفیق فرهنگ غرب در تسلط بر فضای ذهنی جوانان، در خلال ساعات و روزهایی به دست می‌آید که آن‌ها در مدرسه و دانشگاه نیستند و تعطیلات خود را می‌گذرانند.

«بطالت» عنوان یک واقعیت

مطالعات نشان می‌دهد که 80 درصد از جمعیت جوانان کشور، اعم از دانشجویان، دانش آموزان و سایرین، هرگز از برنامه‌های اوقات فراغت دولتی بهره نمی‌برند. این آمار، وقتی در کنار نتیجه این پژوهش قرار می‌گیرد که 71 درصد جوانان، به اذعان خود، روزها و لحظه‌های فراغت خود را به بطالت می‌گذرانند، عمق فاجعه را نشان خواهد داد. 16 میلیون جوان ایرانی، هرسال با آغاز تابستان، روزهای سراسر بی‌حوصلگی خود را آغاز می‌کنند و میلیاردها تومان بودجه برای کمک به آن‌ها خرج می‌شود؛ اما بخش عمده‌ای از این پول‌ها دور ریخته می‌شود و هیچ بازده مشخصی ندارد.

میزان بهره‌گیری دانشجویان از این قبیل برنامه‌ها چنان اندک است که در اکثر پژوهش‌های صورت گرفته، اصلاً این برنامه‌ها در رده‌بندی علایق این قشر، جای نگرفته‌اند.

نتیجه این تحقیق نشان می‌دهد که دانشجویان یک واحد دانشگاهی، 2/49 درصد اوقات فراغت خود را با دوستان می‌گذرانند و اغلب مشغول به کارهایی چون رفتن به پارک، حضور در معابر، سینما و فعالیت‌های ورزشی سازمان نیافته هستند.

تعطیلات در دانشگاه

«نه، تصوری که از دانشگاه داشتم، اصلاً درست از آب درنیامد. باور می‌کنید دانشگاه ما از 15 تیرماه که امتحاناتمان را می‌دهیم، تا اوایل شهریورماه تعطیل است؟ حتی کتابخانه دانشگاه نیز تعطیل است. حالا شما می‌آیید و درباره فعالیت‌های تابستانی‌مان می‌پرسید؟»

این گفته‌های یک دانشجوی جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی است. او از تعطیلی دانشگاه در فصل تابستان شکایت می‌کند و معترض است که هیچ فعالیتی برای آنان در نظر گرفته نشده است.

صادقی، دانشجوی همین دانشگاه، می‌گوید: «زندگی در فصل تابستان، واقعاً برایم غیرقابل‌تحمل است؛ چون در طول روز کاری ندارم که انجام دهم؛ مدام روزها را می‌شمارم تا هر چه زودتر این فصل به پایان برسد».

وی ادامه می‌دهد: «تابستان گذشته از تمام رؤسای دانشکده‌های مختلف دانشگاه علامه، تقاضای ارائه ترم تابستانی کردیم؛ اما متأسفانه هیچ‌کدام از آن‌ها این موضوع را نپذیرفتند و همگی تعطیلی مردادماه را دلیلی بر اجرای این طرح دانستند».

به نظر می‌رسد نسبت دادن تمام اوضاع نابسامان فرهنگی کنونی دانشگاه به سوء تدبیر مدیران، کمی بی‌انصافی است؛ اما باید پذیرفت که دانشگاه‌ها ازآنجاکه متولی امر تعلیم و تربیت در سطح عالی هستند، حتی در صورت وجود ناهنجاری‌های عمومی در جامعه، نباید از آن متأثر شوند؛ اتفاقی که متأسفانه افتاده است؛ اما امید به اصلاح آن در گفتمان عمل‌گرایانه دولت جدید، دور از انتظار نیست.

تعطیلات بین دو ترم در دانشگاه‌های جهان چقدر است؟

به گزارش آنا به نقل از سایت اینترنتی‌ای پی‌ای، کارشناسان تأکید دارند در فواصل زمانی مشخص دور شدن از این شرایط که ادامه آن به روزمرگی دانشجویان می‌انجامد قطعاً می‌تواند در بهبود کارایی آنان مؤثر باشد. بنابراین اختصاص دادن دوره‌ها و فواصل زمانی مشخص برای فراغت خاطر دانشجویان به شکل تعطیلات بین دونیم سال تحصیلی و تعطیلات تابستانی زمان مطلوبی برای تجدیدقوا و روحیه آنان خواهد بود.

در نظام‌های آموزشی تمام کشورهای جهان این زمان‌های فراغت از تحصیل لحاظ شده که به بهبود بازده تحصیلی دانشجویان کمک می‌کند اما در هر کشوری بنابر سیاست‌های آموزشی خاص هر کشور زمان تعیین‌شده برای این تعطیلات بین تحصیلی متفاوت است:

استرالیا: نظام آموزش عالی در بسیاری از دانشگاه‌های استرالیا از دو نیم سال تحصیلی در هر سال تشکیل می‌شود اما تنها در دانشگاه Bond‌ دانشجویان طی سه ترم تحصیلی در کلاس‌ها حاضر می‌شوند. همچنین در بسیاری از دانشگاه‌های این کشور ترم کوتاه تابستانی که انتخاب آن برای دانشجویان اختیاری است، ارائه می‌شود.

کانادا: بسیاری از دانشگاه‌ها و کالج‌های این کشور از اوایل ماه سپتامبر تا پایان آوریل یا اوایل ماه مه فعالیت دارند. اغلب ترم زمستانی به دو ترم تقسیم‌شده که کلاس‌ها از سپتامبر تا دسامبر و ژانویه تا آوریل برگزار می‌شوند.

چین: تمامی کالج‌ها و دانشگاه‌ها در این کشور دو نیم سال دارند و از ماه ژانویه تا فوریه یا مارس به تعطیلات زمستانی و از ماه ژوئیه تا پایان اوت به تعطیلات تابستانی اختصاص دارد. در شمال چین، تعطیلات زمستانی طولانی‌تر و تعطیلات تابستانی کوتاه‌تر و این وضعیت در جنوب چین برعکس است.

بلژیک: دانشگاه‌ها و کالج‌های این کشور از نظام‌ ترمی بهره می‌برند که یک سال دانشگاهی را به دو دوره 14 هفته‌ای تقسیم می‌کنند. دانشگاه‌ها شروع ترم اول را از هفته سوم سپتامبر آغاز می‌کنند و هیچ تعطیلات پاییزی وجود ندارد. همچنین شروع کار کالج‌ها یک هفته زودتر و از هفته دوم ماه سپتامبر است که این وقفه یک‌هفته‌ای به تعطیلات پاییزی اختصاص دارد. پس‌ازاین دوره 14 هفته‌ای تعطیلات کریسمس آغاز می‌شود که دانشجویان از آن برای آماده شدن در امتحانات استفاده می‌کنند. پس از برگزاری امتحانات به دانشجویان یک هفته تعطیلات داده می‌شود که به تعطیلات بین‌ترمی شناخته می‌شود.

دانمارک: در دانشگاه‌های این کشور سال دانشگاهی از حدود اول سپتامبر تا سی‌ام ماه ژوئن ادامه دارد که اغلب به یک نیم سال تحصیلی پاییزی و بهاری تقسیم می‌شود. هرچند از سال 2004 میلادی برخی از دانشگاه‌های دانمارک سال تحصیلی را به چهار دوره تقسیم می‌کنند که هر دوره از هشت هفته و یک هفته برای برگزاری امتحانات تشکیل می‌شود و بین هر دوره یک تعطیلات یک‌هفته‌ای وجود دارد.

هند: دانشگاه‌های هند زمان آغاز فعالیت خود را از ماه ژوئیه قرار داده‌اند که تا ماه مه ادامه پیدا می‌کند. در طول فصل تابستان و از پایان ماه مه تا شروع ماه ژوئیه به دانشجویان تعطیلاتی داده می‌شود. همچنین در شروع سال، تعطیلات زمستانی دوهفته‌ای در تقویم این کشور گنجانده‌شده است.

ایتالیا: سال دانشگاهی در این کشور به دلیل زمان برگزاری امتحانات تا حدودی متفاوت است. سال تحصیلی در دانشگاه‌های این کشور به دو بخش تقسیم می‌شود که نیم سال اول از شروع اکتبر تا پایان ماه فوریه و نیم سال دوم از شروع ماه مارس تا پایان ماه ژوئیه است. همچنین ماه سپتامبر از یک‌سو ماه آزاد به‌حساب می‌آید اما درواقع در تمام دانشگاه‌های ایتالیا ماه امتحان نیز محسوب می‌شود چون دانشجویانی که در سال گذشته تحصیلی در هر یک از درس‌های خود نمره قبولی نگرفته‌اند می‌توانند مجدد آزمون دهند.

روسیه: سال تحصیلی در دانشگاه‌های روسیه از اول سپتامبر شروع می‌شود که شامل 42 هفته تحصیلی و 10 هفته تعطیلات است. سال تحصیلی در این کشور به دونیم سال تقسیم می‌شود. نیم سال اول از سپتامبر تا ژانویه برگزار می‌شود که پس‌ازآن دو هفته تعطیلات به دانشجویان داده می‌شود. نیم سال دوم از ماه فوریه شروع و تا ماه ژوئن یا ژوئیه ادامه دارد و پس‌ازاین دوره نیز دانشجویان به تعطیلات تابستانی هشت‌هفته‌ای می‌روند.

آفریقای جنوبی: نظام آموزشی در دانشگاه‌های آفریقای جنوبی دارای دو نیم سال تحصیلی است. نیم سال نخست از اوایل فوریه تا اوایل ژوئن و نیم سال دوم از اواخر ژوئیه تا اواخر نوامبر برگزار می‌شود. هر نیم سال از 12 یا 13 هفته تشکیل‌شده که بین آن‌یک تعطیلات کوتاه یک‌هفته‌ای گنجانده‌شده و سه تا چهار هفته پس‌ازآن امتحان برگزار می‌شود.

انگلیس: بسیاری از دانشگاه‌های این کشور به برگزاری دوره‌های تابستانی، بهاری و پاییزی 10 هفته‌ای معروف هستند اگرچه برخی دیگر از دانشگاه‌ها از عناوین دیگر برای تقسیم‌بندی دوره‌های تحصیلی یا سیستم ترمی استفاده می‌کنند.

آمریکا: به‌طورمعمول سه سیستم چهار ترمی، سه ترمی و دو نیم ساله تحصیلی در دانشگاه‌ها و کالج‌های آمریکا برگزار می‌شود. در سیستم چهار ترمی تقویم تحصیلی به چهار دوره تقسیم می‌شود که در 20 درصد دانشگاه‌های این کشور این سیستم اجرا می‌شود. در سیستم سه ترمی نیز سال تحصیلی به دو نیم سال 15 هفته‌ای و یک نیم سال تحصیلی تابستانی تقسیم می‌شود.

-------------------------------/

 

ایران کنفرانس

کانال تلگرام ایران کنفرانس

اخبار دانشگاهی ( هیات علمی ، دکتری ، کارشناسی ارشد )
اخبار کنفرانس ،کارگاه ،جشنواره
بورس های تحصیلی و کارآموزی
همايشهاي خارجي
مقالات و مطالب علمی و آموزشی

دهکده بومگردی دادا

سامانه مدیریت کنفرانس سامان

ورود جهت ثبت همايش
ایجاد حساب کاربری فقط جهت ثبت همايش می باشد. ثبت همایش های دانشگاهی رایگان و سایر همایش های دولتی و خصوصی شامل تعرفه خواهد بود. قبل از ثبت نام " قوانین " ثبت همایش را حتما ملاحظه فرمایید.



راهنمای مقاله نویسی

دانلود سرقصل های رشته های دکتری در سایت ایران کنفرانس

دانلود سرقصل های رشته های کارشناسی ارشد در سایت ایران کنفرانس

ایران کنفرانس:سایت برگزیده چهارمین جشنواره وب ایران

1390-1402© : ایران کنفرانس