نحوه ارتقای اعضای هیات علمی دانشگاهها تغییر کرد/الزام کسب امتیاز در بند فرهنگی (91/12/7)
ایران کنفرانس
نحوه ارتقای اعضای هیات علمی دانشگاهها تغییر کرد/الزام کسب امتیاز در بند فرهنگی
رییس مرکز هیاتهای امنا و هیاتهای ممیزه مرکزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به ابلاغ دستورالعمل ارتقای اعضای هیات علمی دانشگاهها، گفت: دانشگاهها در صورتی که بخواهند هرگونه تغییری در آییننامه ارتقای اعضای هیات علمی برای دانشگاه خود وضع یا اعمال کنند باید مورد تصویب وزارت علوم باشد.
به گزارش خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر ایرانمنش امروز در نشست مطبوعاتی که در محل وزارت علوم برگزار شد، با تاکید بر اینکه ملاک عمل ارتقای اعضای هیئت علمی بر مبنای آییننامهای است که در سایت وزارت علوم قرار دارد، تصریح کرد: بر این اساس اگر دانشگاهی بخواهد مقرراتی به غیر از مقررات ذکر شده به آییننامه ارتقا اضافه کند و یا اینکه بخواهد در برخی از مادهها تغییراتی را در امتیازبندی داشته باشد باید آن موارد را به تصویب وزارت علوم برساند، در غیر این صورت تخلف محسوب میشود.
وی اضافه کرد: کف امتیاز در آییننامه ارتقاء ثابت است و دانشگاهها تنها میتوانند پیشنهادات خود را در زمینه تغییر در امتیازدهی به وزارت علوم ارائه کنند.
وی در ادامه با اشاره به آییننامه ارتقای اعضای هیات علمی تصریح کرد: امسال یک تغییر در آییننامه ارتقاء اعمال شده است که طی آن داشتن پنج امتیاز از بند 6 ماده «فرهنگی» اجباری شده است. بر این اساس آییننامه ارتقا دارای چهار ماده است که یک ماده آن مربوط به امور فرهنگی است. ماده فرهنگی نیز دارای 9 بند است که در آیین نامه ارتقای امسال عنوان شده است که اعضای هیات علمی باید در مورد بند 6 آن که شامل «استمرار در تقید و پایبندی به ارزشهای دینی، فرهنگی، ملی، انقلابی و صداقت و امانتداری» است، حتما پنج امتیاز از 10 امتیاز این بند را داشته باشد.
ایرانمنش در ادامه توضیح داد: در نحوه امتیازدهی به چهار ماده آییننامه ارتقا داشتن برخی از امتیازها در برخی از بندها اجباری است که امسال نیز به دانشگاهها اعلام شده است، اعضای هیات علمی برای ارتقا باید پنج امتیاز از 10 امتیاز بند شش را داشته باشند. به عبارت دیگر بند شش 10 امتیاز دارد که عنوان شده کسب پنج امتیاز آن اجباری است. در واقع از کل 30 امتیاز ماده یک آییننامه ارتقا که مربوط به امور فرهنگی است داشتن پنج امتیاز آن اجباری است.
معاون وزیر علوم در خصوص شیوه ارزشیابی مراتب اعضای هیئت علمی در آیین نامه ارتقا، گفت: وضعیت اعضای هیات علمی جهت ارتقا در ابتدا در کمیته منتخب آن دانشکده بررسی میشود و پس از آن نتایج به کمیسیون تخصصی دانشگاه میرود که پس از تایید و بررسیهای لازم کارنامه فرد جهت تایید نهایی به هیئت ممیزه دانشگاه ارسال میشود.
وی اضافه کرد: در صورتی که عضو هیات علمی نسبت به رای هیئت ممیزه اعتراض داشته باشد، اعتراض خود را به دبیر هیئت ممیزه ارائه میکند که پرونده وی ظرف یک ماه مجددا مورد بررسی قرار خواهد گرفت و اگر عضو هیئت علمی همچنان قانع نشود پرونده وی در هیئت ممیزه وزارت علوم ظرف سه ماه بررسی خواهد شد.
ایرانمنش در خاتمه تاکید کرد: همچنین نظارت بر عملکرد هیئت ممیزههای دانشگاه به عهده وزارت علوم است و دانشگاه موظف است هر شش ماه یکبار عملکرد هیئت ممیزه را برای وزارت علوم بفرستد تا حقی از عضو هیات علمی ضایع نشود.